Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Grønne dage på Samsø Energiakademi

juni 2, 2017 - juni 3, 2017

Titel: grønne dage på Samsø
Præsenteret af: Samsø Energiakademi

Samsø har længe været sat på verdenskortet som øen, der er mere end selvforsynende med vedvarende energi – og som inspirerer og motiverer folk verden over til at finde egne løsninger på verdens klimakrise.

I begyndelsen af juni måned inviterer den idylliske ø i Kattegat dig til sin helt specielle grønne dage som kulminere med en bæredygtighedsfestival.
Det der startede som en elbildag, er nu vokset til en festival, der i 2017 vil strække sig over to uger, med tusindvis af besøgende fra nær og fjern.

I bedste festival-stil vil det fulde program løbende blive afsløret i løbet af foråret. Udgangspunktet for øboerne er at vise bæredygtighedens mange facetter med udstillinger, præsentationer og produktstande; fra demonstration af de nyeste el- biler og cykler over lokal permakultur og økologiske smagsprøver til internationale kunstneriske indslag.

Festivalen skydes i gang med uddelingen af 2017 Samsø Award. Prisen, der hylder bæredygtighed i praksis, er oprindelig oprettet af Samsø Energiakademi, i samarbejde med europæiske samarbejdspartnere. Prisen gives til enestående udstillere og projekter, der i særlig grad synliggør og fremmer opmærksomhed omkring bæredygtighed.

Bæredygtighed har fra starten været et tværgående tema for Aarhus 2017, der har allieret sig med Samsø Energiakademi og bæredygtighedsbureauet Worldperfect. Sammen har de udviklet Aarhus Sustainability Model (ASM), en guide, der både er et værktøj og en inspirationskilde for kulturaktører. Arbejdet omkring bæredygtighed kulminerer på Samsø, hvor udvalgte 2017 projekter sammen med en række internationale projekter konkurrerer om miljøprisen. Det er planen, at den hollandske by Leeuwarden, der er Europæisk Kulturhovedstad i 2018, skal videreføre Samsø Award og ASM.

I løbet af de to uger festivalen varer vil der blive arrangeret specialture til de mange arrangementet på øen med den nye direkte færgerute mellem Samsø og Aarhus, der samtidig kobler op til andre kulturhovedstadsaktiviteter i både Aarhus og resten af Region Midtjylland.

Tid:
Grønne dage afvikles fra 3. – 19. Juni 2017
Bæredygtighedsfestivalen, er arrangeret af lokale samsinger og afvikles weekenden 9.-11. Juni
2017 Samsø Award foregår fra 3. – 5. Juni 2017
Sted: Brundby Hotel
De grønne dage og bæredygtighedsfestivallen afvikles på strandengsarealet omkring Samsø Energiakademi – lige nord for Ballen
Arrangementerne, der finder sted under bæredygtighedsfestivalen er gratis.

Detaljer

Start:
juni 2, 2017
Slut:
juni 3, 2017
Begivenhed Kategori:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *