Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Biogas som en dynamo i lokal samfundet

juni 8, 2017 - juni 9, 2017

Grønne dage på Samsø og på Samsø Energiakademi 2017 inviterer Dansk Biogasnetværk, Samsø Kommune og Samsø Energiakademi til workshop på Samsø.

Bioøkonomi er en del af strategien for de næste skridt mod en fossilfri ø på Samsø. Biogas værdikæden ‘From Field to Ferry’ forventes med biogas som motor at blive dynamoen for initiering af innovative forretningsmodeller og cirkulær behandling af samfundets reststrømme på Samsø. Reststrømme opfattes i cirkulær økonomi som ressourcer, som gennem nye værdicirkler, kan blive til færgebrændstof, biologiske gødninger mv. Cirkulær økonomi teorierne kan blive meget konkrete og meningsfulde på en ø på vej mod fossilfrihed og de forskellige forretningsmodeller kan understøtte hinanden og inspirere andre isolerede samfund.

Cirkulær økonomi har en række bundlinjer – forskellige værdier, som skabes i værdicirklerne. Vi beder derfor alle oplægsholdere – i stedet for de tekniske detaljer – give et bud

på deres opfattelse af, hvilke værdier forretningen kan skabe i hvert tilfælde med fire bundlinje-fokusområder:

• Blå værdier: trad. forretningsbundlinje, finansiering og partnerskaber.

• Røde værdier: Samarbejde, branding, stolthed for med- arbejdere etc.

• Grønne værdier: Jordens frugtbarhed, reduceret udslip af drivhusgasser, næringsstoffer osv.

• Grå værdier: teknisk/faglig innovation, infrastruktur, etc.

Disse 4 værdier vil være fokus for diskussionerne af casene. Kan vi skitsere et paradigme for cirkulære økonomiske værdi- cirkler omkring biogas i isolerede samfund?

Workshoppen skal give deltagerne inspiration til at udvikle nye forretningsmodeller for den cirkulære økonomi om- kring biogasværdicirklerne. Og workshoppen skal diskutere, hvordan biogas kan være motoren i en omstilling mod mere avancerede

cirkulære bioraffineringsaktiviteter med mange kaskader af værdier, som skaber jobs og forretning.

Detaljer

Start:
juni 8, 2017
Slut:
juni 9, 2017
Begivenhed Kategori:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *