Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sara Møller Hansen -Anvendt Kulturanalyse

september 7, 2017 @ 8:00 - november 25, 2017 @ 17:00 UTC+0

September 7november 25

Hendes idoart hænger i glasburet på Samsø Energiakademi.

1.Kontekst for undersøgelsen:
Siden den industrielle revolution har klodens virksomheder (og forbrugere) primært tænkt i en lineær tankegang i forhold til klodens ressourcer: udvind, forbrug og smid væk . Men jordens ressourcer er i dag under pres. Med det ressource forbrug vi har i Danmark i dag ville kræve tre jordkloder for at bibeholde vores forbrug af olie og vand i fremtiden. Derfor er der kommet et øget internationalt fokus på cirkulær økonomi de seneste år. I en cirkulær økonomi bevares værdien af produkter, ressourcer og materialer længst muligt. Affald og ressourceanvendelse mindskes, og ressourcer bevares i økonomien når produkter er udtjente, således at de anvendes igen og igen og skaber yderligere værdi . Et eksempel på dette øget internationale fokus på cirkulær økonomi er da Europa Kommissionen, i 2015, vedtog en Cirkulær Økonomi pakke. Pakken skal hjælpe de europæiske medlemslande med omstillingen til cirkulær økonomi . Nationalt i Danmark er der ligeledes kommet fokus på cirkulær økonomi og et mere effektivt forbrug af ressourcer.
”Hvis alle levede som danskere, havde vi brug for tre jordkloder til vores forbrug. Og flere og flere lever som os. Verdens befolkning vil vokse fra 7 milliarder i dag til ca. 10 milliarder i 2050, og samtidig vokser den globale middelklasse. Resultatet er et stort træk på jordens ressourcer. Derfor er det tid til at transformere den nuværende lineære økonomi til en cirkulær økonomi, hvor vi bevarer produkter og materialer i kredsløb og udnytter deres værdi så længe som muligt. Til glæde for virksomhederne, samfundet og miljøet”
Sådan skriver regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi i 2017. De har givet 27 anbefalinger til regeringen vedrørende cirkulær økonomi. På det kommunale og lokale plan er der ligeledes kommet fokus på at tænke i cirkulære økonomier. På Samsø er de allerede i gang med en omstillingen fra en lineær bioøkonomi til en cirkulær.

Detaljer

Start:
september 7, 2017 @ 8:00
Slut:
november 25, 2017 @ 17:00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Samsø Energiakademi
E-mail:
info@energiakademiet.dk
Hjemmeside:
www.energiakademiet.dk

Sted

Akademiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *